Общински съвет Търговище обявява процедура за подбор на  кандидати за

...
Общински съвет Търговище обявява процедура за подбор на  кандидати за
Коментари Харесай

Обявяват процедура за подбор на съдебни заседатели към Окръжен съд – Търговище

Общински съвет Търговище афишира процедура за асортимент на  претенденти за правосъдни заседатели към Окръжен съд – Търговище за мандат 2023 година – 2026 година

Определеният от брой на заседателите за Търговище е 18.

Кандидатите би трябвало да са на възраст сред 21 и 68 години и да имат сегашен адрес в общината. Те би трябвало да са със приключено минимум приблизително обучение, да не са осъждани за съзнателно закононарушение, без значение от реабилитацията, както и да не страдат от душевен болести.

Съдебни заседатели не могат да са лица, изпълняващи същите функционалности в различен съд; общински съветници от правосъдния регион, за който са избрани; участващи в управлението на политическа партия, коалиция или организация с политически цели; работещи в съд, прокуратура, следствени органи, Министерството на вътрешните работи или в други органи от системата на национална сигурност, намиращи се в правосъдния регион, за който са определени.

Кандидатите би трябвало да имат поради, че не могат да бъдат избирани за повече от два поредни мандата към Окръжния съд.

Необходимите документи за присъединяване в процедурата включват подробна автобиография, подписана от кандидата; нотариално заверено копие от тапия за приключено образование; здравно уверение, че лицето не страда от психологично заболяване; данни за контакт на две лица, към които Общинският съвет да се обърне за препоръки; мотивационно писмо; документално съгласие; декларация за липса на събитията по член 67, ал.3 от Закона за правосъдната власт; документ за осъществена инспекция по реда на Закона за достъп и откриване на документите и за оповестяване на принадлежност на български жители към Държавна сигурност и разследващите служби на Българската национална войска, в случай че са родени преди 16 юли 1973 година

Документите се подават персонално от претендентите в Центъра за административно обслужване на Община Търговище, в период от 3 май до 3 юни 2022 година, в това число.

Определена с Решение на Общинския съвет краткотрайна комисия ще прегледа документите и ще изслушва всеки от позволените претенденти в обществено съвещание. Най-малко 10 на 100 от лицата, които се включват в листата, би трябвало да са с подготовка в региона на педагогиката, логиката на психиката и обществените действия.

След извършеното от Комисията чуване ще бъде формиран отчет за протичането му. Той ще бъде възложен на Общинския съвет, който следва да дефинира претендентите за правосъдни заседатели, които предлага за избиране. Образци на документите и информация за процедурата са оповестени на адрес:
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР